Digitaal pesten

Waarom digitaal?

Pesten komt in vele vormen voor, van isoleren tot fysiek en natuurlijk digitaal pesten. Waarom is digitaal pesten zo populair? Omdat je het van een afstand kan doen en je hebt je doel sneller bereikt. Plus het is anoniem! Het gepeste kind kan zijn/haar frustraties niet kwijt omdat het een eenrichtings verkeer is geworden.

Wat kun je er aan doen?

Digitaal pesten staat zwart op wit! Dit is een enorm voordeel en is dus bewijsmateriaal. Let op wat u kinderen doen op internet, wees niet bang om te vertellen dat alles wat kinderen doen op het internet is, voor altijd is! Dus wenst u kind iemand dood, is dit een bedreiging, en kan nog jarenlang een spoor van hopeloze frustraties met zich meebrengen.

Strafbaar vanaf 12 jaar!

Als de leeftijd van uw kind 12 jaar of ouder is, is volgens de wet de mogelijkheid om aangifte te doen tegen de pester een feit geworden. Leer uw kind dus de duidelijk de regels, ook met het fysieke pesten of bedreigen van uw kind. Veel ouders zien dit over het hoofd en moet dus meteen duidelijk worden gemaakt! Aangiftes worden 1 jaar bewaard, mits het OM bepaald dat er iets mee gedaan moet worden, bestaat de kans op vervolging. Digitaal pesten heeft een verjaring van 12 jaar! Dus let op wat uw kind doet op internet!

Je staat niet alleen!

Hoe klein je wereld ook word, je staat nooit alleen, neem het van mij aan, ik ben er geweest, praat er over of mail me voor een afspraak!

Digitaal pesten..

Bij digitaal pesten komt heel wat kijken, maar is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, wat mag wel en wat mag niet?